vrijdag 11 augustus 2017

Thunderbird contacten synchroniseren met Gmail

thunderbird contacten synchroniseren met gmail

Thunderbird is een van de populaire e-mail clients op de markt.Nu de vraag naar collaboratie groeit, hebben Thunderbird plug-in ontwerpers plug-ins voor zowel contacten (adresboek) als kalender geschreven.Deze kunnen geassocieerd worden met een variatie van contact services zoals Gmail.

Google contact associƫren met Thunderbird is mogelijk maar vereist veel stappen.U kunt de onderstaande stappen volgen.

Google contact associƫren met Thunderbird

  1. Installeer Thunderbird´s nieuwste build.
  2. Open Thunderbird en open Tools -> Add-ons.
  3. Rechts boven bij Add-ons Manager typt u google contacts in en klikt op zoeken. U zult Google Contacts 0.7.xx in de zoekresultaten vinden. Klik installeren. Herstart hierna Thunderbird.

  4. Ga nu naar het Extensions tab aan de linkerkant en klik op Options langs Google Contacts.
  5. Voeg uw Google account to door op Add te klikken. Ga hierna naar het Experimental tabje en stel een tijd interval in voor Auto reload voor het herladen van uw synchronisatie.

  6. Herstart Thunderbird, u word gevraagt om OAuth 2.0 uit te voeren. Ga verder met het invoeren van wachtwoord.
  7. Klik op Tools -> Address Book. Er zal een adresboek getoont worden.
Zoals u kunt zien vereist importeren en synchronisatie tussen uw Gmail contacten en Thunderbird vrij veel stappen. Echter treed synchronisatie van contacten niet nadrukkelijk op. U moet veranderingen aan inhoud zelf in de gaten houden. Echter het herstarten van Thunderbird zal de sync in zijn werking stellen. Voor het geval u gebruikt maakt van Outlook kunt u EVO Collaborator voor Outlook proberen die het mogelijk maakt voor u om uw Gmail contacten bi-directioneel te synchroniseren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten