vrijdag 14 juli 2017

Hoe configureer je Gmail in Outlook?

Hoe configureer je Gmail in Outlook?

Het merendeel van de gebruikers zijn gewent Gmail te gebruiken op browsers. Desondanks zijn er gelegenheden waar integratie van Gmail accounts in Outlook user-interface handiger is. Dus hoeven we niet te niet te switchen tussen Outlook en browser terwijl we aan e-mails werken onder Outlook 2010.

Meeste gebruikers kunnen zich afvragen waarom Gmail niet geconfigureerd kan worden in Outlook de afgelopen tijd. Recent hebben of zullen Gmail,iCloud en Yahoo! Een extra beveiligings kenmerk invoeren die de gebruiker vereist een tweede wachtwoord in te vullen voor een app van een derde partij. Inclusief Outlook 2013 die toegang probeerd te krijgen naar de e-mail, kalenders,contacten en taken informatie.

Het heet 2-stap Verificatie. U moet het aanzetten om Gmail onder Outlook te kunnen gebruiken. Zo zet u het aan :

Gmail configureren in outlook 2010/2013/2016


Log in onder Gmail en ga naar Account / Security / Password. Click op Setup langs 2-stap Verificatie. Volg daar de volgende instructies.

Hoe doe ik de setup van Gmail e-mail in Outlook?


 1. In uw account’s Google Account pagina gaat u naar Security tab bovenaan en klikt u op Settings (als het lijkt alsof het is Uitgeschakeld) langs Access for less secure apps onder Account permissions.
 2. Vink het knopje Enable aan langs Access for less secure apps en Done
 3. Binnen Gmail, selecteer Settings van het tandwielpictogram pull-down menu bovenaan de rechterzijde.
 4. Onder de Settings pagina klikt u op het Forwarding and POP/IMAP tabje en kunt u POP3 en/of IMAP aanzetten. Zoals hieronder getoont:
 5. Hoe werkt de setup voor Outlook voor Gmail? Ga naar Outlook,klik op File links bovenaan en selecteer Account Settings.
 6. Creƫr handmatig een mail profiel zoals gebruikelijk. Bij Account Type, kies POP of IMAP volgens uw voorkeur. Voer het wachtwoord in wat u zojuist bemachtigt hebt van de 2-stap Verificatie.
 7. Klik op More Settings aan de rechterkant. Klik op het Outgoing Server tabje en vink het vakje van My outgoing server (SMTP) requires authentication aan.
 8. Ga naar de volgende tab van Advanced, vink het vakje van This server requires an encrypted connection (SSL) aan en het port nummer zal veranderen naar 995 voor POP en 993 voor IMAP.
 9. Verander dan Outgoing server (SMTP): naar 587 als de waarde van Use the following type of encryption connection TLS is.
 10. Verander Outgoing server (SMTP): naar 465 als de waarde van Use the following type of encryption connection SSL is.
 11. Klik op OK om te sluiten. En verders alles op OK.


Nu kunnen we Gmail’s mail functie gebruiken in Outlook. Maar hoe zit het met contacten en kalenders? Er is een Outlooks add-in genaamt EVO Collaborator voor Outlook en het is in staat dit type 2-staps verificatie process in Gmail,iCloud en Yahoo! aan te kunnen. U kunt het downloaden van de officiele website en het uitproberen.

EVO Collaborator voor Outlook is compatibel met :
 1. Publiek contact,kalender, taak services zoals Gmail,iCloud,Yahoo! En fruux.
 2. CardDAV/CalDAV servers ter plekken zoals EVO Mail Server, Mac OS X Server, OwnCloud en Zimbra.

Na ECO installatie , zal elk contact , agenda en taken items gemaakt door een andere manier van mobiele apparaten of het web gebaseerde interface worden gesynchroniseerd met Outlook en vice versa.

Voor alle items voor ECO installatie kunt u handmatig items selecteren en deze uploaden in uw CardDAV/CalDAV account.


Ik denk dat het elke cent waard is.

Zie AUB de volgende links hoe u populaire CardDAC/CalDAV services synchroniseerd met Outlook.
 1. Sync Gmail met Outlook
 2. Sync iCloud met Outlook
 3. Sync Mac OS X, Zimbra of OwnCloud met Outlook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten